0-2 (36) Jonathan Gustafsson (Jesper Älvenholm)

Laget: T. Christiansen – P. Mattsson, N. Olofsson, M. Ahlström, J.
Gustafsson – A. Mortensen, T. Johansson, M. Johansson, M.Erlandsson,  N. Graff – J. Älvenholm

Byten:    T. Gustafsson in – A. Mortensen in (67)
                M. Bengtsson in – N. Graff ut (79)

Kommentar: Äntligen lyckades vi bärga årets första bortaseger. Efter en trevande inledning tog vi över allt mer och 2-0 i pausvilan var
välmotiverat. Niklas Graffs 1-0-mål föregicks av en fin soloprestation där han tog sig förbi tre motståndare innan han placerade bollen i nät. 2-0-målet var Jonathan Gustafssons första för året. I en tilltrasslad situation fick han bollen förbi hemmamålvakten. Här svarade Jesper Älvenholm för ett uppoffrande förarbete. När SIF fick en spelare utvisad i början av den andra halvleken trodde många runt Nösnäsvallen att saken var klar. Hemmalaget ville dock annat och reducerade på en fint slagen frispark i den 65:e minuten. Således blev det onödigt spännande mot slutet, men LEIF kunde hålla undan och vinna rättvist. Gästerna kostade till och med på sig att missa en straff i slutminuten. I nästa omgång väntar IFK Åmål hemma på Ekaråsen. Matchen spelas lördag 14 juni och avspark sker klockan 15.00