Laget: T. Christiansen – P. Mattsson, J. Lilja, M. Ahlström, J. Gustafsson –      T. Johansson, M. Erlandsson, M. Johansson, J. Älvenholm – M. Olsson,           N. Graff.

Byten: T. Gustafsson in – J. Älvenholm (59)

Kommentar: Betydelsen av lördagens seger kan inte nog poängteras. Det
skönt att ta revansch efter förra veckans onödiga bortaförlust mot IFK
Åmål där vi bjöd bort tre mål.
Gästerna inledde dock piggast på Ekaråsen och vi var inte alls så
noggranna i mottagningar och passningar som man kan önska. Vi växte
emellertid in i matchen och innan Marcus Olssons straffmål, som föregicks av en fällning på Niklas Graff, noterade vi en bra period med ett par farliga tillbud.
När Marcus Olsson dribblade bort ett par motståndarförsvarare och distinkt satte 2-0 i den 62:a minuten trodde nog många av de 120 personerna runt Ekaråsen att saken var klar. Steungsund ville annat och replikerade med en reducering bara tre minuter senare. Inhopparen Tobias Gustafsson såg i den 74:e minuten till att åter ge LEIF en tvåmålsledning, då han knoppade in Mattias Ahlströms välriktade frispark. Visserligen tilläts SIF reducera ytterligare en gång, men de rödblå lyckades reda ut stormen och efteråt ljöd segersången från hemmalagets omklädningsrum.